Högerpuff

Du kan göra puffar i högerspalten om du vill publicera korta notiser eller meddelanden. Puffar kan göras med eller utan länk och med eller utan bild.

Använd puffar om du till exempel vill länka till en sida för mer information eller göra ett kort meddelande utan länk.

Så gör vi högerpuffar

Dra modulen Text till höger sidofält.

Klicka på Redigera för att lägga till text i puffen.

Ange rubrik i fältet titel och skriv texten i textfältet. Tryck på Publicera när du är klar.

Dra modulen Lista till höger sidofält.

Klicka på Redigera för att lägga till text och länk.

Under rubriken Typ av länk väljer du om du vill länka till en extern eller internt sida. Är det en intern länk kan du söka upp sidan du vill länka till under Länk. Skriv namnet på sidan i sökrutan och välj sida genom att markera den.

Klicka i Extern länk om du vill länka till en sida utanför sajten eller till ett dokument. I fältet Titel skriver du den text du vill ha i puffen. Klistra in länken till den sida eller det dokument du vill länka till under Länk.

Vill göra en puff med text och bild som länkar till en annan sida? Dra modulen Index till höger sidofält, och klicka på Redigera.

Välj om du vill länka till en intern eller extern sida, genom att klicka i Intern eller Extern under Typ av länk.

Länka till en intern sida

Om du vill länka till en intern sida kan du söka upp sidan i fältet Sida. Vill du själv bestämma vad det ska stå i puffen skriver du i fälten Titel och Ingress.

Du lägger till en bild genom att välja Ladda upp egen bild under rubriken Bild. Klicka sen på Lägg till bild, under Ladda upp bild. Vi rekommenderar att du använder bildmåttet 1200x 675 pixlar eller 1920×1080 pixlar. Publiceringsverktyget anpassar bilden till rätt storlek.

Vill du inte ha en bild i puffen, klicka på Dölj bild.

Om du klickar i Använd utvald bild används den bild som är utvald bild på sidan du länkar till.

Länka till en extern sida

Vill du länka till en extern sida klistrar du in länken till sidan i fältet Länk url. Skriv rubriken för puffen i fältet Titel och texten i fältet Ingress.

Du lägger till en bild genom att klicka på Lägg till bild under Ladda upp bild.

Bilden laddas upp i Mediabiblioteket. Vi rekommenderar att du använder bildmåttet 1200×675 pixlar eller 1920×1080 pixlar . Publiceringsverktyget anpassar bilden till rätt storlek.