Index

Index består av flera mindre puffar med text och länk. Du kan använda index för att visa utvalda sidor på sajten. 

Exempel på index med bild:

Exempel på index utan bild:

Så jobbar vi med index

De sidor du länkar till när du gör index behöver ha en ingress. Det är ingressen som syns som text i ett index.

Du kan lyfta både interna eller externa sidor i index, och välja om du vill ha bara text eller och bild.

Bilderna i index ska laddas upp så stora som möjligt. WordPress anpassar bilderna till rätt storlek. Vår rekommendation är att bilderna som minst har måttet 1200×675 pixlar, eller 1920×1080 pixlar.

Dra Indexmodulen till Innehållsarean. Klicka på Redigera för att lägga till text, länk och bild.

Du kan välja om ditt index ska länka till en intern eller extern sida. Om det är en intern sida klicka i Intern under rubriken Typ av länk. Då kan du söka fram och välja sidan i sökrutan. Se i listan under rubriken Sida. Är det en extern sida, så klicka i Extern.

Interna sidor kan du lyfta som index precis som de är, med den rubrik och ingress som de har. Om du vill kan du byta rubrik och ingress när du gör index. Det gör du genom att skriva i en annan rubrik i fältet Titel och en ingress i fältet Ingress.

Om indexet ska länka till en extern sida klistrar du in länken till sidan i fältet Länk url. För externa sidor måste du själv skriva i rubrik och ingress eftersom det inte följer med automatiskt. Skriv en rubrik i fältet Titel och en ingress i fältet Ingress.

Det finns olika sätt att ladda upp en indexbild.

Vill du länka till en sida inom sajten går du till sidan indexet ska länka till och laddar upp en bild under rubriken Featured Image, långt ner i högerkolumnen. Klicka på länken Set featured Image för att ladda upp bilden.

Därefter går du till den sida du vill ha dina index på och klickar i under rubriken Bild – Använd utvald bild. Då använder du bilden på den sida som indexet länkar till.

Om det finns en utvald bild på den sida du vill länka till, men du vill ha en annan bild i ditt index. Då kan du lösa det genom att klicka i Ladda upp egen bild och sen klicka på knappen Lägg till bild. Så kan du ladda upp en bild i Mediabiblioteket och välja denna.

Om du länkar till en extern sida så laddar du upp en bild genom att klicka på Lägg till bild under rubriken Ladda upp bild. Då kommer du till Mediabiblioteket och kan ladda upp och välja bild där.

Om du vill ha index utan bild så klickar du på Dölj bild.

För att lägga till fler index på sidan klicka på knappen Add/Lägg till rad, långt ner på sidan.

Under rubriken Kolumner nederst på sidan väljer du hur dina index ska visas, till exempel två index per rad. Skriver du inget här kommer indexen under varandra istället för bredvid varandra.

Tryck på knappen Uppdatera när du är klar för att spara.