Ta chansen att ta emot en arbetssökande helsingborgare

Nu har du möjlighet att få hjälp av någon som gör allt det där du önskar att ni hunnit med. Samtidigt gör du det möjligt för en arbetssökande att komma in på arbetsmarknaden.

Våra arbetssökande helsingborgare har olika erfarenheter och kompetenser som kan berika din arbetsplats. Ta chansen att få nya kunskaper samtidigt som ni delar med er av er verksamhet.

Extratjänster är tillbaka

Vi vill alla att fler helsingborgare ska få ett jobb, och nu är det möjligt igen att anställa nya medarbetare på extratjänster. Riksdagen har beslutat att återinföra extratjänster för arbetssökande. Lönekostnaderna täcks via anställningsstöd från Arbetsförmedlingen.

Vi vet att viljan att hjälpa till är stor hos stadens förvaltningar och bolag. Nu kan du och din förvaltning bidra till att fler helsingborgare får jobb. Att komma in i ett sammanhang på en arbetsplats kan vara precis det som behövs för att komma vidare och få ett arbete. För många är möjligheten att träna svenska nyckeln till ett yrkesliv.

Extratjänst är din extra resurs

En person med extratjänst får inte jobba med ordinarie arbetsuppgifter eller ersätta den ordinarie personalen. Med den extraanställde kan du istället sätta guldkant på vardagen på din arbetsplats.

Här kommer exempel på uppgifter för den extraanställde:

  • På en skola eller förskola kan den extra resursen vara rastvakt, hjälpa barnen att äta och klä på sig och vara den person som har tid att lägga pussel med barnen.
  • Även praktiska uppgifter som vaktmästeri, plocka undan i personalutrymmen, städa och fixa utemiljön är exempel på arbetsuppgifter.
  • Kanske har ni även enklare administrativa uppgifter som en extratjänst kan göra?

Gör så här

Matchning och introduktion

Matchningen så att rätt person kommer till er sköter vi på näringslivs- och matchningsenheten på arbetsmarknadsförvaltningen. Vi samordnar också all kontakt med Arbetsförmedlingen och de fackliga organisationerna.