Se och prata film – Flykten över gränsen

Se en film med din klass på nya biografen Filmstaden. En chans att besöka en av stadens kulturella institutioner och en härlig gemensam upplevelse.

Inom Kultur i skolan-programmet 2019/2020 erbjuder Skolbio Helsingborg filmen Flykten över gränsen för åk 6. OBS! Ett gratis filmbesök per klass gäller.

Flykten över gränsen

Andra världskriget, december 1942. Sarah och Daniel är judar och ska deporteras från Norge. De gömmer sig i källaren hos en familj där det finns två barn i samma ålder. När föräldrarna blir avslöjade blir de bortförda av polisen och kvar i huset finns bara barnen. Otto och Gerda förstår att de nu måste hjälpa sina nya vänner. Genom snötunga skogar flyr de fyra barnen undan de tyska soldaterna med målet att komma till Sverige. Det blir en flykt på liv och död. Under färden möter de människor som vill hjälpa dem. Men vem kan de egentligen lita på?

Flykten över gränsen är en riktigt gammeldags spänningsfilm om flyktingar under andra världskriget, två syskonpar. och en mycket modig liten tjej.

Teman: Värdegrund, historia, familj, äventyr

Skolbio i Helsingborg erbjuder många visningar varje termin för barn och ungdomar från förskoleålder till och med gymnasiet. Till filmerna finns filmhandledningar och vi bjuder in till kostnadsfria förhandsvisningar för pedagoger. Läs mer om skolbions ordinarie program här.