Se och prata film – Rum 213

Se en film med din klass på nya biografen Filmstaden. En chans att besöka en av stadens kulturella institutioner och en härlig gemensam upplevelse.

Inom Kultur i skolan-programmet 2020/2021 erbjuder Skolbio Helsingborg filmen Rum 213 för åk 6. OBS! Ett gratis filmbesök per klass gäller.

Rum 213

Det är sommarlovet före sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år.

Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken.

Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot.

Filmen är baserad på Ingelin Angerborns populära bok Rum 213.
Det finns en filmhandledning till filmen.

Filmen är något så ovanligt som en skräckis för barn. Lagom läskig och perfekt för att diskutera genre inom film

Teman: Genre, vänskap, identitet

Skolbio i Helsingborg erbjuder många visningar varje termin för barn och ungdomar från förskoleålder till och med gymnasiet. Till filmerna finns filmhandledningar och vi bjuder in till kostnadsfria förhandsvisningar för pedagoger. Läs mer om skolbions ordinarie program här.