Köket
För att vårt gemensamma kök ska vara en trevlig plats är det viktigt att vi hjälps åt att hålla ordning i det.
Det här gäller i köket
- Alla har eget ansvar för att hålla ordning i köket, även för sina besökare. Plocka undan efter dig och sätt in disk i diskmaskinen.
- De två kylarna till vänster använder vi till privat mat. Låna inget utan att be om lov.
- Den högra kylen innehåller matvaror vi alla får ta del av, gemensam frukost samt mjölk till kaffe/te.
- Frysen är gemensam. Skriv namn på lådan om du lägger in privat mat. Bröd/kaffebröd går bra att tina och använda när det behövs.
- Glöm inte ta med dig dina matlådor och att städa efter dig i den privata kylen emellanåt.
Att tänka på under dagen
Förmiddagen
Lokalvårdare håller ställningarna med att fixa kaffe och fredagsfika, tömma diskmaskin och hålla ordning i allmänhet.
Lunchen
- Använd lock när du värmer mat i mikron och rengör det efter dig.
- Källsortera ditt skräp efter lunchen.
- Sätt in din disk i diskmaskinen.
- Torka av efter dig på bord och diskbänk.
- Sätt gärna på en kanna kaffe till dig själv och kaffesugna kollegor.
- Sätt igång diskmaskinen på kortprogram efter lunchen så tömmer lokalvårdaren den vid 14-tiden.
Eftermiddagen
- Vi hjälps åt att sätta igång kaffet till eftermiddagsfikat vid 14-tiden.
- Torka även av ytor, plocka bort eventuellt kaffebröd, kartonger och skräp.
- Sätt igång och plocka ur diskmaskinen om det behövs.