Lärarfortbildning: En tugga av vår historia – att arbeta tematiskt kring mat

SNT
Sebastian Nordqvist Thulin

Välkommen till en smakrik upplevelse för alla sinnen. Vi kommer att arbeta med mat som sammanhållande tema och inkludera historia, biologi, hållbar utveckling, matematik, musik och slöjd.

Vi använder oss av kokböcker från olika epoker och provar kokkonsten med ingredienser allt efter säsong och den eller de tidsepoker ni väljer att fokusera på. Viktiga och roliga bitar som historiska köksträdgårdar, matlagning, vett och etikett, köksutrustning och bordsbestick finns med, liksom musiken vid ätandet.

Vi diskuterar kring begrepp som kretsloppstänkande och resursutnyttjande samt ger tips på hur du som lärare kan arbeta vidare på temat mat i din klass. Vad kan vi lära av historien? Dåtid kopplas till nutid med maten i centrum.

Vi skräddarsyr kompetensutveckling för lärarlag. Välj dag och tema så planerar vi programmet tillsammans. Alla våra elevprogram kan arbetas om till lärarfortbildningar. Ring gärna och diskutera ett upplägg med oss.

Ange önskat datum under ”Övriga upplysningar” vid preliminärbokning. Önskas större grupp sker prissättning efter överenskommelse.

Riktad mot lärarlag i högstadium och gymnasium.

Den här länken kan inte nås på ditt nuvarande nätverk. Systemet du försöker nå är endast tillgängligt genom en säker, auktoriserad anslutning.

För att få åtkomst behöver du antingen vara ansluten till nätverket på en specifik plats, som ett kontor, eller använda en säker anslutningsmetod, som en VPN.

Vänligen säkerställ att du är ansluten till rätt nätverk för att fortsätta.