Matomsorg Borgvalla topp tre i White Guide Senior 2021

SNT
Sebastian Nordqvist Thulin
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Igår kväll gick finalen i den prestigefyllda mattävlingen White Guide Senior 2021 av stapeln på Clarion SeaU i Helsingborg. Matomsorg Borgvalla var ett av fem kök som var nominerade i den nya tävlingskategorin för specialkost.

Medarbetare från Matomsorg på White Guide Senior 2021-galan.
Medarbetare från Matomsorg på White Guide Senior 2021-galan.

Hedrande topp tre-placering

Matomsorg Borgvalla tävlade i den nya tävlingskategorin White Guide* Senior Special Foods som är inriktad på konsistensanpassad kost/specialkost. Tyvärr blev det ingen vinst, men däremot en hedrande topp tre-placering och en fin motivering i White-Guide Senior 2021-boken:

”Det ska se gott och trevligt ut”, säger personalen på Borgvalla och syftar på den mat som seniorerna med tugg- och sväljsvårigheter erbjuds. Många av timbalerna** bakar man själv i silikonformar, dessutom gjuter man smakrika geléer, allt för att maten ska vara så snygg, god och näringsrik som möjligt. Tillbehören varieras i möjligaste mån och omvårdnadspersonalen uppmuntras att vara kreativ när man serverar maten på avdelningarna. På Borgvalla har man också insett att det är människorna som gör maten, och självklart får gästerna ett kärleksfullt bemötande av såväl omsorgspersonal som kökspersonal, som gör regelbundna besök på avdelningarna.

Ett av Matomsorg Borgvallas tävlingsbidrag var en timbalbratwurst med timbalpotatissallad.
Ett av Matomsorg Borgvallas tävlingsbidrag var en timbalbratwurst med timbalpotatissallad.

Vinnarna i kategorin blev Alstadhemmet/Smygehem i Trelleborg. Vi gratulerar Matomsorg Borgvalla till den hedrande topp tre-placeringen och äran av att vara nominerade!

*White Guide är en restaurangguide som årligen testar och presenterar närmare 800 restauranger i Sverige. Tävlingen White Guide Senior har funnits sedan 2015 och belönar äldre- och vårdboenden som inte bara ser till maten utan även till måltidsmiljö, service, bemötande, samarbeten och framför allt respekt, förståelse och lyhördhet för matgästernas behov.

**Timbalkost är specialkost utvecklat för personer med tugg- och sväljsvårigheter, så kallad dysfagi. Timbaler är baserat på finpasserade råvaror och är mjuk, slät och lik omelett i sin konsistens.

Avbryt
Du behöver logga in för att kunna lämna en kommentar.

Den här länken kan inte nås på ditt nuvarande nätverk. Systemet du försöker nå är endast tillgängligt genom en säker, auktoriserad anslutning.

För att få åtkomst behöver du antingen vara ansluten till nätverket på en specifik plats, som ett kontor, eller använda en säker anslutningsmetod, som en VPN.

Vänligen säkerställ att du är ansluten till rätt nätverk för att fortsätta.