Några snabba frågor till Peder Widmark, ny måltidschef

Hej Peder och välkommen till oss! Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Intresserad, driftig och rätt så glad.
Var har du arbetat tidigare?
Jag kommer senast från en tjänst som enhetschef i Ängelholms kommun där jag jobbade med köken i grundskolorna. Min bakgrund är cirka 20 år i köket både i privat och offentlig sektor.
Vad ser du mest fram emot i höst?
Att lära känna de jag jobbar med och organisationen i köken, på Maria Park och så vidare. Att komma in i hur allt hänger ihop.
Vad gjorde att du sökte jobbet hos oss?
Förändring och lite perspektivskifte tror jag är en bra idé. Spännande också med planer på nytt produktionskök och arbetssätt.
Vilken är din favorit-maträtt?
Det senaste jag åt som fick håret att växa tillbaka på huvudet var en pirogliknande skapelse fylld med långbakad spädgris med en hel del varm hetta i köttet. Kraftigt saltad ur fritösen och penslad med soja på ena sidan innan servering. Två tuggor som drabbade sinnena.
Vilken är din favorit-krydda?
Kanel till äpplen, kryddpeppar till kalops, pepparrot till hälleflundra. Och nej, tacokrydda funkar inte till allt.
Vilket är ditt favorit-köksredskap?
En bra kniv.