Portalen – gemensamt
Här på Portalen finns information som är viktig för oss alla.
Här på Portalen finns information som är viktig för oss alla.
Pandemin har på kort tid förändrat arbetslivet och bland annat fått oss att vara mer innovativa och utforska nya arbetssätt. Staden har sett över de förändringar och möjligheter som omställningen har fört med sig och tagit fram en vägledning för hur vi ska ta tillvara dessa möjligheter på våra arbetsplatser.
När medarbetare och chefer behöver förstå förändringar i omvärlden för att nå framgång med projekt, verksamhetsutveckling och innovation blir stadens trend- och omvärldsanalys en naturlig utgångspunkt. Men hur skapar vi en analys som så många medarbetare som möjligt kan använda effektivt?
Matilda Cervin arbetar som administrativ samordnare på Gustavslundsskolan. Hon har vunnit utmärkelsen årets serviceupplevelse i kategorin intern service. Här berättar hon vad hon har använt sin kompetenscheck till.
I samband med årets mångfaldsvecka i Helsingborg har du som medarbetare i staden möjlighet att ta del av en digital föreläsning om normer och inkludering.
Tommy Grundström arbetar som utvecklare på socialförvaltningen och är vinnare i årets nytänk i kategorin nytänk. Här berättar han vad han har tänkt använda sin kompetenscheck till.
Solen skiner men hösten närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att planera inför den kommande vinterrenhållningen.
Under vecka 37 har du som chef möjlighet att lära dig om stadens nya koncept för medarbetarenkät och pulsmätningar. Du kan välja mellan fyra digitala utbildningstillfällen via Hbg Learns och varje tillfälle har en gräns på 200 deltagare.
Från och med den 1 september kommer staden att samarbeta med en ny leverantör för hanteringen av friskvårdsbidraget. Leverantören heter Epassi och har ett brett utbud av anslutna leverantörer där du kan använda ditt friskvårdsbidrag.
Förhoppningsvis går vi en ny vardag till mötes i höst där vi kan dra nytta av de lärdomar vi har fått under pandemin. Arbetet med pandemin fortsätter men nu tar enheten för trygghet och säkerhet på stadsledningsförvaltningen över ansvaret för krisarbetet. Därför avaktiveras krisledningsnämnden och stadens centrala krisledningsgrupp, CKL. Det betyder inte att pandemin är över men att vi har gått in i en ny fas.
Vad tänker invånare som har omsorg och stöd från kommunen om IoT-teknik? Kan tekniken hjälpa dem att nå större självständighet och trygghet? Är de beredda att dela data om sitt vardagsliv med kommunen för att få mer personligt anpassat stöd? Detta är några av de frågor som lyfts i en konferens om IoT (Internet of Things) den 26 augusti.