Helsingborg är värdstad för A Sustainable Tomorrow

MN
Maria Nordstrand
Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Den 11 september är det återigen dags för Nordens största digiloga hållbarhetskonferens, A Sustainable Tomorrow, och Helsingborg står stolt som värdstad. Årets tema är ”Dissonans” – en möjlighet att utforska det som skapar obalans och disharmoni i vår strävan mot en hållbar framtid. Du som jobbar inom staden kan delta via en ”digilog hubb.”

Om konferensen

– Syftet med konferensen är att skapa fler forum för samverkan och mötesplatser. Tillsammans med aktörer kraftsamlar vi för att jobba för FN:s globala mål mot en hållbar framtid. Vi är övertygade om att gränsöverskridande samarbeten i olika former är ett av svaren på vägen till en hållbar morgondag, säger Åsa Bjering programansvarig på avdelningen innovation och transformation och en av dem som arbetar med att skapa mötesplatser i Helsingborg den 11 september.

Läs mer om de globala målen på A Sustainable Tomorrows webbplats. 

Programmet är fyllt med spännande talare, inspiration och diskussioner kring framtida samarbeten och konkreta insatser för att driva den hållbara utvecklingen framåt.

Staden arrangerar en stor öppen hubb i Helsingborg som heter #Tillsammans för 17. Det gör vi tillsammans med Öresundskraft, SPP, Helsingborgs IF, Hittarps IK, Klimatavtal Helsingborg och Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen.

Deltar via hubbar

Konferensen är digilog. Det innebär att det är en digital konferens som sänds från SeaU hotellet i Helsingborg till flera platser runt om i Norden. Alla deltagare kan se konferensen live samtidigt och ha en diskussion igång.

Man deltar via hubbar på flera platser i Helsingborg och Sverige, men också i Norge, Finland och Spanien. En hub är ett lokalt möte där deltagarna tillsammans tittar på konferensen. Läs mer om hubbarna på A Sustainable Tomorrows webbplats. På förra årets konferens deltog 20 000 personer via 150 hubbar i hela Norden.

Har du missat anmäla dig?

Den stora hubben #Tillsammans för 17 är redan fullbokad. Men du som jobbar i staden och inte anmält dig kan följa konferensen via en digilog hub på Parken, Center för innovation på Henckels torg 3 i Oceanhamnen. Staden arrangerar detta tillsammans med HETCH.

Du behöver inte anmäla dig i förväg till hubben på Center för innovation. Det är bara att dyka upp och ta del av dagens inspirerande program. Det kostar inget att delta. Hubben erbjuder en intim miljö där du kan följa konferensen, nätverka och utbyta idéer med andra som är intresserade av hållbarhet.

– Om det kommer många deltagare till hubben på Center för innovation så fixar vi fler platser om det behövs. Det finns ingen gräns för antalet deltagare.  Du är hjärtligt välkommen! Vi bjuder på  småkakor och kaffe, säger Åsa Bjering.

Årets program den 11 september

09.00 – Sändningen startar. Välkomna till A Sustainable Tomorrow, den elfte upplagan med fokusområde Dissonans
09.05 – Kata Nylén, legitimerad psykolog – Kärnan i dissonans
09.17 – John Jamir Benzon Aruta, professor – Globalt perspektiv från Filippinerna
09.27 – Gurgîn Bakircioglu, huvudtalare, föreläsare och journalist –  Plansteksparadoxen
09.57 – Gustaf Skarsgård och Johan M. Reunanen, driver podden I tolfte timmen
10.07 – Andreas Magnusson, klimataktivist och Petter Brobacke, utvecklingschef AcadeMedia Academy, – Ung delaktighet och inkludering
10.17 – Paus 25 minuter
10.51 – Maria Wolrath Söderberg, docent i retorik – Samvetet är dött – länge lever samvetet!
11.11 – Johanna Lundgren Gestlöf, hållbarhetschef SPP, och Fredric Nyström, hållbarhetschef AP3 –  Dissonansen och pengarna
11.31 – Paus 15 minuter
11.46 – Fredrik Reinfeldt, huvudtalare –  Internationell omvärldsanalys
12.29 – Kata Nylén, legitimerad psykolog – Från dissonans till chans
12.35 – Maria Wolrath Söderberg, docent i retorik, Summering av dagen
12.50 – AST Prize
13.00 – Sändningen slutar

Ungdomskonferens med 150 gymnasieelever

I år satsar skol- och fritidsförvaltningen stort genom att ha enskilda hubbar på flera gymnasieskolor. Det ska bli A Sustainable Tomorrows första ungdomskonferens där 150 gymnasieelever från International School of Helsingborg, Nicolaiskolan, Olympiaskolan, och Filbornaskolan deltar. På konferensen kommer eleverna att samlas i Olympias pressrum för att tillsammans diskutera vad dissonans och klimataktion betyder för dagens ungdomar. Detta blir en möjlighet för eleverna att träffas över skolgränserna och att inspirera och lära av varandra i en dynamisk och kreativ miljö.

Mer information

Vill du veta mer om hur Helsingborg stad jobbar tillsammans med A Sustainable Tomorrow får du gärna kontakta: Sofia Mattsson, MF; Emma Sjöberg, SFF eller Åsa Bjering, SLF

Avbryt
Du behöver logga in för att kunna lämna en kommentar.

Den här länken kan inte nås på ditt nuvarande nätverk. Systemet du försöker nå är endast tillgängligt genom en säker, auktoriserad anslutning.

För att få åtkomst behöver du antingen vara ansluten till nätverket på en specifik plats, som ett kontor, eller använda en säker anslutningsmetod, som en VPN.

Vänligen säkerställ att du är ansluten till rätt nätverk för att fortsätta.