Nu har du chans att höra några populära föreläsningar från H22 City Expo en gång till
H22 City Expo bjöd på en mängd olika föreläsningar/ talks. Nu kan du lyssna på några av dem som du kanske inte hann med. Vi ses på ”Wednesdays at Works” på digitaliseringsavdelningen. Förutom föreläsning blir det även fika och eftersnack.

Laiban: den digitala assistenten i förskolan
21 september klockan 14.45
Hur får barn tillgång till information, på ett självständigt sätt, som rör deras vardag i förskolan? Hur kan vi bidra till barns delaktighet och inflytande över deras utbildning? Kom och lyssna på Simon Melin när han pratar om innovationen Laiban, den digitala assistenten som möter dessa behov i förskolan. Under tre år har roboten utvecklats i Helsingborgs stad i ett nära samarbete med stadens förskolor, pedagoger, barn, vårdnadshavare och en rad andra kompetenser för att bli en så bra produkt som möjligt för användarna.
Talare: Simon Melin, pedagogisk utvecklare och produktägare till Laiban.
Tjänsterobotar i skolan
28 september klockan 14.45
En tjänsterobot i klassrummet? Hur kan den hjälpa mig som pedagog? Hur kan den hjälpa mig som elev? Vill vi ens ha dem i klassrummet? Tommy Boije är intraprenör och osäkerhetsnavigatör på Hbg Works i Helsingborgs stad. Hör honom berätta om veckan då han hade med sig en tjänsterobot till en veckas praktik i ett klassrum på en av våra gymnasieskolor. Inte för att göra något särskilt, mest finnas till hands och se vilka tankar, reaktioner, idéer och funderingar om framtidens skola som dök upp.
Talare: Tommy Boije, intraprenör och osäkerhetsnavigatör på Hbg Works.
Spårbar torsk med blockkedjeteknik
5 oktober klockan 14.45
Om du köper torsk från Norge vill du inte gärna att den transporteras via Kina till din tallrik. I ett världsunikt projekt har Helsingborg som första kommun spårat torsk från båten ända ut till stadens skolor och vårdboenden med hjälp av den senaste blockkedjetekniken. Faktum är att en stor del av den frysta torsken vi köper fiskas med trålare ute på Norska havet och skickas sedan till Kina för att fileas innan den hamnar på vår tallrik. Det är en resa på 80 dagar och över 4000 mil. Med hjälp av blockkedjetekniken har alternativa värdekedjor för torsken undersökts för att på så sätt kunna undvika resan till Kina. Tekniken går ut på att alla som är en del av torskens resa delar digital information som är verifierad och omöjlig att fuska med. Detta har gjort att vi nu köper in torsk som både fiskats och fileats i Norge.
Talare: Linda Bjarle, initiativtagare till projektet och livsmedelscontroller på Inköpsenheten.
Plats
Föreläsningarna ges på plats på Hbg Works, på Drottninggatan 14, våning 3.
Så anmäler du dig
Vilka föreläsningar skulle du mer vilja lyssna på?
Kontakta gärna Malin Starvall med dina önskemål, mejla till malin.starvall@helsingborg.se.