Våra naturskolor – Hjelmsjövik och Söderåsen

Vill du ge dina elever ett aktivt lärande i dina ämnen och samtidigt väcka elevernas engagemang för natur- och miljöfrågor? Boka någon av våra naturskolor Hjelmsjövik eller Söderåsen.

Våra naturskolor är till för dig som vill ge dina elever ett aktivt lärande i dina ämnen genom utomhuspedagogik. På Hjelmsjövik naturskola i Örkelljunga och Söderåsens naturskola (Barnens paradis) på Söderåsen utbildar du dina elever i årskurserna 3-9 utomhus under 2-3 dagar istället för i skolan. På naturskolorna är elevens egna upplevelser, upptäckter och sinnesintryck i fokus. Här kan du också väcka elevernas  intresse för naturen och på så sätt skapa ett framtida engagemang för natur- och miljöfrågor.

Naturskolorna är handikappanpassade, ramp och handikapptoalett finns.

Helsingborgs naturskolor är medlemmar i Naturskoleföreningen. På Naturskoleföreningens webbplats kan du läsa mer om utomhuspedagogik och hitta information om andra naturskolor i landet.

Resa, boende och mat på naturskolan är kostnadsfritt för våra grundskolor inom Helsingborgs stads skolor. Fristående grundskolor betalar för lunch. I övrigt är vistelsen kostnadsfri även för dem.

Det går inte att välja mellan Barnens Paradis och Hjelmsjövik. Det går heller inte att välja vilken period man vill åka. Detta är ett urval som vi gör. I första hand skickar vi ut högstadiet till Hjelmsjövik. Vi tar max emot 34 personer (totalt för elever och personal) på båda Naturskolorna.

Ansökningstiden för vårterminen 2021 har gått ut och ansökan för hösten 2021 kommer under mars månad.