Kartor

Letar du efter digitala verktyg och karttjänster? Eller söker du en detaljerad karta till ett byggprojekt? Här får du hjälp att hitta rätt.

Här får du information om hur de olika karttjänsterna används och hur de kan hjälpa dig i ditt arbete.

Interna kartor

Kartor som är anpassade för stadens verksamheter finns på vår interna kartportal. Kartorna innehåller information som kan underlätta ditt arbete när du planerar och fattar beslut. Här hittar du till exempel fastighetskartan och flygfoton från olika år. Det är också från den interna kartportalen som du når dina verksamhetsanpassade karttjänster.

Publika kartor

Det finns även en publik kartportal som kan nås av stadens invånare, företagare och turister. Här hittar du till exempel Helsingborgs stadsatlas som innehåller kommunala verksamheter som skolor och idrottsanläggningar. På den publika portalen finns också olika kartberättelser, kartverktyg och temakartor. Du hittar bland annat Stadsplan 2017 och schyssta kartan med information om hållbara varor och tjänster i staden.

Öppna data

Helsingborgs stad erbjuder också data som är öppen för allmänheten att ladda ner. Vi vill vara bäst i Sverige på detta, så fundera på vilken information din verksamhet kan dela med sig av och ta kontakt med enheten geografisk information och visualisering. Läs mer på portalen för Helsingborgs öppna data.

Digitala lösningar som enheten geografisk information och visualisering kan hjälpa dig med

Stadsbyggnadsförvaltningens enhet geografisk information och visualisering har uppdraget att stödja stadens verksamheter med digitala lösningar. Hos dem kan du få hjälp med:

Kartor som kart- och mätenheten kan hjälpa dig med

Stadsbyggnadsförvaltningens kart- och mätenhet ansvarar för stadens grundläggande geografiska information och kan hjälpa till med bland annat underlag till olika kartor.

På helsingborg.se finns information om olika slags kartor som vi kan hjälpa dig med.