Brutna länkar

Det finns ett verktyg för brutna länkar inbyggt i  Wordpress.  Det gör att du enkelt kan se vilka länkar som inte fungerar på sajten och rätta dem. För närvarande har vi problem med verktyget Broken links.

Gå till den sajt du vill se brutna länkar för. Klicka på Broken links under inställningar i menyn.

brokenlinks

De brutna länkar som finns visas i en lista.

brokenlinkslista

Justera brutna länkar

Klicka på en länk i listan, så kommer du till sidan där den brutna länken finns. Den brutna länken har en röd knapp med texten Broken link. För att redigera länken, sätt muspekaren på den och klicka på symbolen som ser ut som en penna.

redigeralank

Därefter klickar du på symbolen som ser ut som ett hjul, Länkalternativ.

brutenlanllankalternativ

Redigera länken. Klistra in länken i fältet URL om länken ska gå till en extern sajt eller till ett dokument. Om du vill länka till en intern sida söker du upp den i fältet Sök.

infogalank

Klicka på uppdatera när du justerat dina brutna länkar.

Justera brutna länkar på en sida

Om du har lagt till länkar på en sida och vill se om de fungerar, kan du göra det genom att klicka i rutan Rescan broken links, under Publicera. Du måste uppdatera sidan innan du letar efter brutna länkar. Kontrollen av länkarna kan ta lite tid att genomföra.

Rescanbrokenlinks

Även om du lagar en bruten länk på  en sida kan den ligga kvar som bruten i brutna länkar verktyget. För att lösa det kan du klicka i rutan Rescan broken links och sen uppdatera sidan.