Skapa sida

Här kan du läsa om hur du lägger till sidor och undersidor. Du får också tips på hur du gör för att välja sidansvarig, hur du byter titel på sidan i menyn och hur du döljer en sida i menyn.

Du skapar en sida genom att klicka på Skapa ny under Sidor i Panelen. Sidan hamnar i vänstermenyn om du jobbar med en sajt med vänstermeny som till exempel intranätet. Jobbar du med en sajt som har toppmeny hamnar sidan i toppen.

skapasida

Undersidor till toppmenyn har vänstermeny.

Skapa undersida

Om du vill skapa en sida, som ska ligga under en annan, gör du det genom att välja Sidor – Alla sidor. Då får upp en lista över vilka sidor som finns med i strukturen. Sätt muspekaren på den sida där vill lägga undersidan och klicka på Skapa undersida /Add child. (intranätet)

skapenenundersida

På helsingborg.se sätter du muspekaren på den sida där du vill lägga undersidan – klickar på  de tre punkterna och väljer Skapa undersida /Add child.

I den ruta som kommer upp fyller du i:

  1. Titel, rubriken på sidan, vilket också blir URL/ internetadressen.
  2. Status. Välj om du vill publicera sidan eller skapa ett utkast. Väljer du Utkast syns inte sidan för andra än redaktörer. Det kan vara bra om du vill jobba med sidan ett tag innan du publicerar den.
  3. Författare/sidansvarig. Du bör en redaktör som sidansvarig, eftersom det kan komma in support, frågor och felrapporteringar som behöver tas om hand. Funktionen sidansvarig används på intranätet, men kan även aktiveras på andra sajter. Den syns då bara internt.
  4. Skapa och redigera. Vill du lägga till sidan och direkt börjar redigera väljer du Skapa och Redigera. För att bara lägga till sidan utan att börja redigera väljer du Lägg till.

I våra anvisningar för webbarbete kan du läsa mer om struktur och navigering.